Порошенко: Обмін українців на ГРУшників нерівноцінний - журналіст

Неділя, 13 вересня 2015, 11:25

Президент Петро Порошенко заявив, що не отримував пропозиції обміняти незаконно засуджених в РФ українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка  на взятих у полон на Донбасі офіцерів  ГРУ РФ  Алєксандрова та Єрофеєва.

Про це президент заявив в інтерв'ю закордонним ЗМІ, повідомив журналіст газети The Independent Олівер Керолл.

Зокрема, у своєму Facebook він навів частину розмови з главою держави, у якій Порошенко на питання, чи правда, що він отримав пропозицію обміняти захоплених російських військових на Сенцова та Кольченка, президент заявив: "Не правда".

Разом з тим Порошенко зазначив, що він не вважає рівноцінним обмін захоплених військових і режисерів. 

"Це не питання обміну. Я намагаюся повернути українців додому. Упевнений в успіху, бо маю підтримку українського народу та солідарність усього міжнародного співтовариства. Але є велика різниця між цими людьми (військовими з РФ і незаконно засудженими українцями)", - навів слова Порошенка журналіст. 

Як відомо, раніше керівник Центру звільнення полонених Офіцерського корпусу Володимир Рубан заявив, що українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, засуджених у Росії, запропонували обміняти на російських спецпризначенців ГРУ Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, затриманих в Україні.

"Проте я бачу, що українська сторона вирішила затягнути з відповіддю на цю пропозицію", - додав Рубан.

Раніше глава МЗС Павло Клімкін не виключив можливість обміну російських кадрових військових Єрофеєва й Александрова, затриманих на Донбасі 16 травня, на незаконно засуджених українців. 

Як відомо, 25 серпня Північно-Кавказький військовий суд Ростова виніс вирок у справі кримчан Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Їх визнано винними. 39-річного українського режисера Олега Сенцова засуджено у сукупності до 20 років позбавлення волі. Олександру Кольченку суд дав 10 років в’язниці.

За версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичну організацію, яка була структурним підрозділом забороненого в РФ "Правого сектора", з метою виходу півострова зі складу Росії. 

У цій справі були заарештовані Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв та Олексій Чирній. Останні пішли на угоду зі слідством і отримали вироки - по 7 років позбавлення волі.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News