Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Правий сектор" звинувачує Москаля в брехні

Вівторок, 15 вересня 2015, 12:13

"Правий сектор" стверджує, що його представники, які брали участь у скандальних подіях 11 липня на Закарпатті, загинули з вини військовослужбовців ЗСУ.

Про це йдеться в коментарі, поширеному прес-службою політсили у вівторок.

"8 вересня у Покровському районі Дніпропетровської області трапився трагічний випадок, під час якого загинуло декілька бійців — із ДУКу та ЗСУ. УАЗ, на якому їхали солдати ЗСУ, на великій швидкості протаранив мікроавтобус добровольців. На місці загинуло двоє армійців і один боєць ДУКу. Ще один був госпіталізований, але помер у лікарні 14 вересня", - йдеться в повідомленні.

"Обидва загиблі добровольці — бійці легендарної групи мукачевських повстанців", - зазначають у "Правому секторі".

Як відомого, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що аварію спричинили саме добровольці, вдарившись об автівку армійців. При цьому добровольці, за словами очільника області, були п'яними.

Такі слова губернатора "Правий сектор" називає "брехливими".

"Така брехня не витримує жодної критики, адже на фото чітко видно, що саме УАЗ армійців протаранив Фольксваген Т4 бійців ДУК", - стверджують у ПС.

"Варто також відзначити наступний факт. Бійці ДУКу, які, демонструючи надзвичайно високий рівень військової підготовки, після мукачевських подій зуміли вийти з оточення, не виїхали закордон, хоч і мали і таку можливість. Натомість, ризикуючи потрапити у лапи псам режиму, вони поїхали на схід до своїх побратимів продовжувати боротьбу з окупантами", - вказано в повідомленні.

У ПС також заявляють, що Москаль намагається "показати жертовних патріотів бандитами".

 Фото з сайту "Правого сектора"

Як відомо, 11 липня цього року в Мукачевому сталося збройне зіткнення між "Правим сектором", оточенням депутата Верховної Ради від "Волі народу" Михайла Ланьо та правоохоронцями. В результаті загинули кілька людей.

Причиною зіткнення, за однією з версій, були спроби перерозподілу контрабандних потоків, зокрема - контрабанди сигарет.

6 серпня Москаль повідомляв, що з 14 осіб, які брали участь у стрілянині, – "1 убитий, 2 здалися, 2 поранені, а інші (9 - ред.) знаходяться зі зброєю невідомо де".

15 вересня Закарпатська ОДА поширила повідомлення про те, що 2 бійців ПС, причетних до перестрілки в Мукачевому, загинули в аварії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування