Міносвіти позбудеться "Доктора Веба" через санкції

Понеділок, 21 вересня 2015, 15:34

Міністерство освіти й науки деінсталює з комп'ютерів співробітників антивірусні програми російської IT-компанії "Доктор Веб", яка потрапила під санкції.

Про це йдеться у відповіді міністерства на запит "Українських новин".

"На виконання рішення Ради національної безпеки й оборони України від 2 вересня 2015 року міністерством вживаються заходи щодо деінсталяції в центральному апараті міністерства антивірусного програмного забезпечення Dr.Web, установленого на деяких персональних комп'ютерах співробітників апарата", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що зараз установлюється інше антивірусне програмне забезпечення, яке не включено в список юридичних осіб, до яких застосовуються персональні економічні й інші обмежувальні заходи.

Як відомо, 16 вересня президент увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони про санкції проти російських фізичних і юридичних осіб, які сприяли анексії Криму й військовим діям на Донбасі.

До переліку компаній, які потрапили під санкції, включили "Доктор Веб", а також ще одну велику російську IT-компанію - "Лабораторія Касперського".

Адміністрація президента заперечує використання програмного забезпечення цих компаній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування