КПРФ і ЛДПР створюють осередки на Донбасі, підминають під себе КПУ

Четвер, 24 вересня 2015, 10:53

Політичні партії Російської Федерації намагаються створити й легалізувати свої партійні осередки на територіях Донбасу, окупованих бойовиками.

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 24 вересня у Facebook.

"Зокрема, керівники "Союзу комуністів Луганщини" І. Гуменюк і Є.Лісіцин досягли домовленостей із лідером ЛДПР В. Жириновським про створення на Донбасі "територіальної організації" ліберал-демократів, яку зазначені вище товариші планують очолити", - заявляє Тимчук.

"Орієнтовний керівний склад ЛДПР у Луганську буде виглядати приблизно так: І. Гуменюк, Е, Лісіцин, М. Золкін і В. Попов (ЛОК КПУ)", - повідомляє він.

За словами Тимчука, "Гуменюк планує захопити керівництво всією мережею КПУ на окупованих територіях і відсторонити від керівних посад у регіональних гніздах компартії осіб, наближених до Спиридона Кілінкарова", бо "останньому приписують "надто проукраїнську" позицію".

"У зв'язку з планами Гуменюка нещадно критикують впливових комуністів Філіпських, першого секретаря луганського міськкому КПУ М. Чаленка, секретаря ЛГК КПУ з ідеології А. Аулова", - пише Тимчук.

"Планується, що 26 вересня в приміщенні колишнього луганського обкому КПУ (Луганськ, вул Артема 498) буде проведено "республіканську" конференцію "Союзу комуністів Луганщини". На ній планується "обрати" керівника цієї "політичної організації", - дізналися в ІС.

"Захід відбудеться під наглядом представників КПРФ, зокрема 1-го секретаря Ленінградського обкому КПРФ Л. Ілларіонової. Головним питанням "республіканської конференції" буде створення на базі "Союзу комуністів Луганщини" структурного підрозділу КПРФ і фактичне переформатування всіх осередків КПУ на території окупованої Луганської області в осередки КПРФ", - заявляє Тимчук.

За його словами, "керівники осередків уже затверджені московськими "гостями" і їхніми маріонетками, тож їх "обрання" матиме формальний характер".

"Зокрема 1-м секретарем Кам’янобродського РК стане Ю. Синенко, командир одного з підрозділів так званої "народної міліції "ЛНР". Він відповідає за провезення "гуманітарної продовольчої допомоги" від ЦК КПРФ, яка оформляється ростовським офісом російських комуністів", - заявляє Тимчук.

При цьому він зазначає, що продовольство від комуністів РФ до мирних жителів не потрапляє: "після " урочистої презентації" для місцевих і кремлівських ЗМІ, вантажі йдуть незаконним збройним формуванням".

"Крім продовольства, у вантажах значаться форма й обмундирування для терористів, засоби зв'язку і навіть комплектуючі до БПЛА", - заявляє Тимчук.

На сторінці Союзу комуністів Луганщини у ВКонтакте опубліковано фотографії його команди. Там повідомляється, що 30 серпня в Донецьку на зустрічі секретарів ЦК Компартії "ДНР" і "Союзу комуністів Луганщини" обговорювалася взаємодія й співпраця між ними й з "братніми партіями в рамках діяльності СКП-КПСС".

Перший заступник глави комітету Держдуми РФ у справах СНД, євразійської інтеграції й зв'язків зі співвітчизниками, перший заступник голови ЦС СКП-КПСС, секретар ЦК КПРФ Казбек Тайсаєв тоді сказав, що напередодні в Донецьку підписали угоду про співпрацю між "Союзом комуністів Луганщини" і компартією "ДНР".

Він також наголосив, що КПРФ "не займається розподілом гуманітарної допомоги, контролюють цей процес державні структури в ДНР і ЛНР".

На сайті КПРФ докладно розповідається про серпневу поїздку делегації на території Донбасу, які непідконтрольні зараз Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування