Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати не знають, де зараз син Джемілєва - його незаконно етапують

Понеділок, 28 вересня 2015, 15:09

Місцезнаходження сина народного депутата Мустафи Джемілєва Хайсера, якого етапують із Краснодара в Астраханську область, наразі невідоме.

Про це розповів у понеділок "Укрінформу" адвокат Микола Полозов.

"На даний момент місцезнаходження Хайсера Джемілєва невідоме. Проте у нас вже є домовленість з правозахисниками Астраханської області, що вони відстежуватимуть цю ситуацію і повідомлять нас, як тільки дізнаються про появу Хайсера там. Очевидно, що його незаконне етапування пов'язане з політичною діяльністю батька - блокадою Криму", - сказав адвокат.

За його словами, черговий СІЗО-2 міста Армавіра (Краснодарський край) відмовився повідомити інформацію про місцезнаходження й етапування Хайсера Джемілєва.

Родичів також офіційно не повідомили, що є порушенням закону. Як і сам факт етапування в Астраханську область. Згідно з російським законодавством Джемілєв має відбувати строк у колонії або за місцем проживання у Криму, або за місцем ухвалення вироку, тобто у Краснодарському краї.

Полозов також нагадав, що згідно з російськими законами етапування відбувається таємно. Протягом 10 днів влада може не повідомляти про місцезнаходження етапованого.

Нагадаємо, Хайсер Джемілєв у травні 2013 року у дворі власного будинку в Бахчисараї з рушниці застрелив друга сім'ї Февзі Едемова.

Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново.

Хайсера вивезли із сімферопольського СІЗО в Краснодарський край, де він був визнаний судом присяжних винним у вбивстві з необережності і засуджений до ув'язнення строком на 5 років. Після цього Верховний суд Російської Федерації скоротив строк на півтора року.

Російський вирок на три місяці менший ніж той, який ухвалив Хайсеру Джемілєву Дніпровський суд Києва в квітні 2015 року - 3 роки і 8 місяців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...