Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ростові-на-Дону пройшов пікет з вимогою звільнити Савченко

Вівторок, 29 вересня 2015, 10:31

Уросійському Ростові-на-Дону пройшов пікет з вимогою звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Пікет, узгоджений із владою, відбувся у понеділок, передає Радіо Свобода.

У вівторок же, 29 вересня, має продовжитися суд у Донецьку Ростовської області у справі Савченко.

Присутні на акцію 15 людей закликали звільнити не лише Надію Савченко, але й інших політв’язнів. Російські громадські активісти тримали плакати: "Гулагу – Ні!", "Свободу Сенцову і Кольченку", "Свободу Надії!".

За словами однієї з організаторів акції Валентини Толмачової, до меморіалу жертвам політичних репресій, де перебігав пікет, прийшли ті, кому не байдужа доля політичних в’язнів у Росії, хто не хоче брати на себе "особисту відповідальність за ганебне судилище над українськими військовослужбовцями, чия невинуватість для більшості чесних і порядних людей є очевидною".

До учасників пікету підходили перехожі. Хтось брав спеціально підготовлену активістами пам’ятку з коротким викладом справи Савченко, і висловлював співчуття Надії, а хтось висловлював незгоду з позицією активістів і навіть ображав їх.

Акція завершилась без серйозних інцидентів.

28 вересня стартувала чергова акція на підтримку українського штурмана, народного депутата України Надії Савченко, яку понад рік утримують у СІЗО в Росії.

22 вересня Донецький міський суд Ростовської області Росії розпочав розглядати по суті справу Савченко. Справу розглядає колегія з трьох суддів. Савченко загрожує до 25 років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...