Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії не виключають, що повернуть Україні Савченко, але після суду

Середа, 30 вересня 2015, 12:34

У Россі не виключають, що можуть видати Україні викрадену льотчицю Надію Савченко після винесення їй вироку.

Про це повідомляє російський Інтерфакс з посиланням на джерело в юридичних колах.

"Питання передачі Савченко українській стороні може бути підняте після того, як щодо неї відбудеться рішення суду і воно набуде чинності", - сказав співрозмовник.

"Це передбачено нормами Конвенції про передачу засуджених до позбавлення волі для подальшого відбування покарання", - сказав він.

За його словами, видача може бути здійснена за умов набуття чинності вироку суду, наявності клопотання про передачу, письмової згоди засудженого, а також згоди обох країн.

"Окрім цього, Конвенція свідчить, що діяння, за яке засуджений громадянин, карається позбавленням волі в обох державах, а на момент отримання прохання про передачу невідбутий термін ув'язнення становить не менше шести місяців", - сказав співрозмовник.

У той же час, зазначив він, передача засудженого не здійснюється, якщо покарання не може бути виконано на території приймаючої сторони внаслідок закінчення строку давності або на іншій підставі, передбаченій законодавством цієї держави, а також якщо ця процедура може завдати шкоди інтересам будь-якої з договірних країн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...