Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС закликає Росію запевнити, що дозвіл Радфеду не стосується України

Середа, 30 вересня 2015, 22:37

У Міністерстві закордонних справ України стурбовані рішенням Ради Федерації, що дозволяє Росії застосовувати війська за кордоном.

Про це йдеться у заяві МЗС, оприлюдненій у середу ввечері.

У відомстві "з глибокою стурбованістю сприйняли повідомлення про схвалення у закритому режимі Радою Федерації Федеральних Зборів РФ постанови про використання Збройних Сил Росії за межами держави".

"Аналогічне рішення Російської Федерації від 1 березня 2014 року призвело до окупації та анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополь та спричинило безпрецедентну безпекову кризу в Європі", - йдеться у заяві.

"Черговий карт-бланш на застосування збройних сил держави-агресора на тлі триваючої агресії проти України розглядаємо як загрозу для національної безпеки та крок, що підриває мирне врегулювання відповідно до Комплексу заходів з імплементації Мінських домовленостей напередодні саміту у "нормандському" форматі в Парижі 2 жовтня", - зазначили в МЗС.

"У цьому зв’язку очікуємо від Російської Федерації публічного запевнення про відсутність будь-яких намірів щодо використання можливостей, наданих постановою Ради Федерації, проти України, послідовного виконання зобов’язань за Мінськими домовленостями та негайного виведення власних збройних сил з території України", - сказано у документі.

Як відомо, у середу президент РФ Володимр Путін отримав дозвіл від Ради Федерації на застосування військ поза межами держави. У постанові верхньої палати щодо цього звернення, країна не була вказана.

Через кілька годин після цього російська авіація почала бомбити сирійські міста, у яких діють повстанці.

У той же час Міноборони Росії заявило, що бореться саме з Ісламською державою в Сирії.

Внаслідок авіаударів загинули десятки людей, у тому числі – мирні мешканці, жінки і діти, повідомляє Bild з посиланням на повідомлення місцевих правозахисників та активістів. У Росії назвали цю інформацію "вкидами".

Раніше міністр оборони Франції  Жан-Ів Ле Дріан заявив, що перші авіаудари, які Росія у середу завдала по території Сирії, були не по об'єктах "Ісламської держави".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування