Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В СК РФ хочуть визнати мотивом вбивства Нємцова "особисту помсту"

Середа, 9 вересня 2015, 05:45

Слідчий комітет (СК) Росії має намір до кінця року завершити розслідування справи про вбивство Бориса Нємцова, як передбачається, в остаточній версії звинувачення мотивом злочину визнають "особисту помсту".

Про це з посиланням на свої джерела пише "Коммерсантъ".

Адвокат родичів Нємцова Вадим Прохоров вважає, що політик був убитий за свою опозиційну діяльність, а майор Руслан Геремеев у разі його затримання міг би вивести слідство на замовників вбивства опозиціонера.

"Я бачу поки три сценарії розвитку подій. Замовників можуть встановити і затримати в час, що залишився, або виокремити їх кримінальну справу в окреме провадження. Найгірший варіант - якщо вже заарештовані виконавці будуть визнані одночасно організаторами та замовниками вбивства. Таке рішення ми, звичайно ж, будемо оскаржувати", - сказав Прохоров.

Згідно з відомостями видання, саме останній варіант майже напевно і буде прийнятий СК РФ. Джерело видання вважає, що в остаточній версії звинувачення фігурантам справи, швидше за все, буде перекваліфікована з "вбивства по найму" (п. "З" ч. 2 ст. 105 КК РФ) на пункт "л" тієї ж статті - "вбивство з мотиву політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ворожнечі ".

Нагадаємо, що у своїх первинних, зізнаннях Заур Дадаєв і Анзор Губашев пояснювали своє рішення вбити Нємцова саме особистої ненавистю до нього: на їхню думку, опозиціонер, підтримавши журналістів Charlie Hebdo, які опублікували карикатури на пророка Мухаммеда, образив таким чином всіх мусульман.

Зараз під арештом перебувають п'ятеро фігурантів справи. Згадуваний затриманими екс-офіцер батальйону "Північ" Руслан Геремеев слідчими не був допитаний через від'їзд в ОАЕ.

Як відомо, одним із замовників вбивства політика вважають главу Чеченської республіки, Рамзана Кадирова, проте слідство відмовилося допитувати Кадирова у справі про вбивство Нємцова. У той же час дочка Нємцова звинувачує вісьмох російських пропагандистів у смерті батька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування