Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Південній Осетії запропонували провести референдум про входження в РФ

Вівторок, 20 жовтня 2015, 06:37

Президент самопроголошеної Південної Осетії Леонід Тібілов в ході зустрічі з помічником президента Росії Владиславом Сурковим заявив про своє рішення ініціювати проведення референдуму з питання входження Південної Осетії до складу Росії.

Про це повідомляє російський "Интерфакс".

Тібілов підкреслив, що возз'єднання з Росією "є віковою мрією південноосетинського народу, який вистраждав цю ідею впродовж двох століть протистояння грузинському шовінізму і фашизму".

Він зазначив, що проведення референдуму необхідно з юридичної точки зору зважаючи на особливості республіканських референдумів, що відбулися в 1992 і 2006 роках.

"Якщо в 1992-му році жителі Південної Осетії погодилися з рішенням верховного ради Республіки від 1 вересня 1991 року про возз'єднання з Росією, то на референдумі 2006 року громадяни виступили за збереження статусу незалежної держави", - заявив Тібілов.

За його словами, ідеєю референдуму 2006 року була незалежність від Грузії, а не від якоїсь іншої держави, але з правової точки зору результати референдуму 2006 року нівелюють результати референдуму 1992 року.

Тібілов підкреслив, що всі кроки з реалізації результатів референдуму будуть здійснюватися тільки за узгодженням з російською стороною.

Південна Осетія і Абхазія оголосили про незалежність після російсько-грузинської війни 2008 року. Незалежність Південної Осетії визнали лише Росія, Нікарагуа, Венесуела, Науру і Тувалу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування