Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На в'їзді до Криму "азовці" затримали сепаратиста, якого "вели"

Вівторок, 27 жовтня 2015, 07:45

Учасники акції з блокади Криму 26 жовтня затримали на адміністративному кордоні з анексованим півостровом жителя міста Старий Крим Олега Панькова.

За даними "Азова", цей майор міліції був головою виборчої комісії №15035 на так званому "референдумі" у Криму в березні 2014 року.

Один із учасників блокади, представник батальйону "Азов", розповів "Крим.Реалії", що Паньков раніше був військовослужбовцем української армії, однак після анексії Криму "воював за "ДНР".

Затримали Панькова при спробі проїхати до Криму на автобусі. Бійці "Азова" передали затриманого представникам СБУ, які відвезли його до Херсона.

Олег Паньков, затриманий на Чонгарі. "Азов" називає його майором міліції-зрадником

У Головному управлінні МВС у Херсонській області підтвердили факт затримання, але не стали розкривати подробиці, зазначивши, що затриманого кримчанина повезли представники Служби безпеки України.

Народний депутат Георгій Логвинський ("Народний фронт") у вечірньому ефірі Радіо "Крим.Реалії" сказав, що Паньков до затримання був під спостереженням.

"Це не було випадкове затримання. Увесь цей час установлювалися зв'язки й цілі. Тому що ці люди додатково, найчастіше на території України, знаходять співучасників злочину, проводять тут відповідну сепаратистську діяльність. І нам потрібно це встановити", - заявив Логвинський.

"У цьому випадку, візьму гріх на душу, затримали парубка співробітники міліції полку "Азов" – і ця людина перебувала під відповідним спостереженням, і СБУ абсолютно не випадково перебувала там, і абсолютно не випадково його затримали", - розповів він.

Депутат також повідомив, що у списках підозрюваних у державній зраді – 274 судді, понад 150 прокурорів. За його словами, затримання загрожує навіть рядовому міліціонеру, який зрадив присязі.

"У нас основні претензії до тих людей, які були нашими співробітниками. Які давали клятву на вірність Україні й своєму народу, а не чужому", - пояснив Логвинський.

Політик порадив простим кримчанам, які не порушували законодавство України, не боятися, і приїжджати на територію материкової України.

"Звичайні громадяни – ми до них апріорі ставимося як до заручників. Ми розуміємо, що якщо Україна не змогла захистити цих громадян, то в нас немає прав називати їх сепаратистами", - сказав він.

Українські правозахисники наголошують, що на адмінкордоні з Кримом перевіряти документи можуть лише службові особи. Водії мають право не зупиняти машину на вимогу цивільних осіб. Ніхто не може бути затриманий без ухвали слідчого судді чи суду.

Як відомо, 20 вересня почалася ініційована лідерами кримських татар акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами й товарами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування