Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Human Rights Watch засуджує арешт директора української бібліотеки у Москві

Субота, 31 жовтня 2015, 03:01

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) засуджує російську владу за затримання у Москві директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, у Human Rights Watch вважають затримання Шаріної порушенням свободи кожної людини та поверненням до радянських часів.

"Затримання бібліотекаря за матеріали, які у неї є, це не тільки порушення її особистої свободи, але і свободи кожної людини, яка дбає про ідеї навчання та освіти. Російська влада надіслала жорстке повідомлення, що книги на полиці привели її за ґрати. Це тривожне повернення до радянських часів", – йдеться у заяві директора Human Rights Watch по країнах Європи та Центральної Азії Гаґа Вільямсона.

28 жовтня в Бібліотеці української літератури відбулися обшуки, а потім її директор Шаріна була затримана. За інформацією Слідчого комітету, щодо директора бібліотеки порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Приводом для порушення справи, згідно із заявами СКР, стало поширення серед відвідувачів бібліотеки видання Дмитра Корчинського, яке було визнане судом екстремістським матеріалом і забороненим до використання.

Як повідомлялося, директора Бібліотеки укрлітератури посадили під домашній арешт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...