Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шокін попросив США допомоги у справі "діамантових прокурорів"

Середа, 7 жовтня 2015, 14:47

Генпрокурор Віктор Шокін під час зустрічі з послом США Джеффрі Пайєттом у вівторок попросив допомоги американських слідчих у справі против екс-прокурорів Володимира Шапакіна та Олександра Корнійця.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Генеральний прокурор висловив пропозицію щодо залучення американських спеціалістів із вивчення, надання практичної допомоги та вироблення рекомендацій щодо розслідування кримінального провадження стосовно Шапакіна і Корнійця", – сказано у повідомленні.

У свою чергу Пайєтт наголосив, що ця справа має розслідуватись без зовнішнього тиску та впливу, у відповідності з принципами верховенства права і з забезпеченням максимальної незалежності працівників, які її розслідують.

Як відомо, раніше заступник генпрокурора Віталій Касько, який вважається представником "нової команди" у відомстві, заявив, що "діамантових прокурорів" покриває Головне слідче управління ГПУ, а слідчих, які затримували цих прокурорів, переслідують.

Як відомо, заступник прокурора Київської області Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Шапакін були затримані 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ. У них були знайдені значні суми грошей, а також діаманти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...