Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мелітополі робота нової міськради почалася з бійок і скандалів

Середа, 11 листопада 2015, 15:02

Під час першого засідання новообраної міськради Мелітополя Запорізької області у вівторок відбулися скандали і бійки.

Про це повідомляють місцеві видання.

За даними сайту "Местные вести", при спробі голови виборчої комісії Дмитра Колесника відкрити сесію сталася масова бійка. Йому не давали піднятися на сцену Будинку культури, де відбувалося засідання. Коли в зал прибув віце-мер міста Іван Федоров, Колесника відпустили, проте він поскаржився, що його побили і обікрали.

"У залі стоїть жахливий лемент. Присутні з різних сторін скандують гасла. Одні кричать "ганьба (екс-меру Сергію) Міньку", інші – "сепаратизм не пройде", адресуючи свій гнів на адресу народного депутата Євгена Балицького і звинувачуючи його в пособництві сепаратистам", – писало видання.

Після цього з'явилися повідомлення про мінування будівлі.

Пізніше 28 депутатів, 21 з яких – від "Опозиційного блоку", без оголошення зібралися у бізнес-центрі Балицького і проголосували за обрання секретарем міськради представниці "Оппоблоку" Галини Данильченко.

У середу під будівлею міськради відбувся мітинг, учасники якого спробували не пустити Данильченко на робоче місце, відзначаючи, що її призначення на посаду секретаря було незаконним. Для того, щоб потрапити в будівлю, Данильченко викликала поліцію.

У той же час п'ять депутатів міськради від "Самопомочі" оскаржили скандальну сесію в суді.

У свою чергу в середу на брифінгу заступник начальника головного управління Національної поліції у Запорізькій області Андрій Долинний повідомив, що правоохоронні органи вже працюють над тим, щоб взяти ситуацію в Мелітополі під контроль, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Інформація, яка надходить до нас з Мелітополя – вона дуже напружена, але контрольована. На сьогодні ми посилимо гарнізон мелітопольської поліції спецпризначення із Запоріжжя", – сказав він.

"Думаю, ми впораємося з цими викликами, які там будуть. Думаю, не варто нагнітати ситуацію, ми впораємося", – додав він.

У свою чергу "Опозиційний блок" виступив із заявою, що "екстремістськи налаштовані сили, які не бажають миритися з поразкою на виборах, при підтримці збройних формувань під прапорами "Правого сектора" захопили будівлю міськради і перешкоджають її нормальній роботі". У зв'язку з цим представники цієї політсили зажадали відставки всього керівництва Запорізької області.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування