Луганські бойовики не віддадуть контроль над кордоном до виборів

Четвер, 12 листопада 2015, 12:15

Луганські бойовики вважають, що обговорення питання про повернення контролю Україною над кордоном з РФ можливе лише після виборів на Донбасі.

Про це заявив "Інтерфаксу" один з лідерів бойовиків "ЛНР" Владислав Дейнего.

"Обговорення цього питання розпочнеться лише після проведення виборів, і після того, як всі пункти Комплексу заходів будуть повністю без застережень виконані. Це остання фаза, завершальна реалізацію Комплексу заходів", - сказав Дейнего.

Крім того він заявив, що для кандидатів на місцевих вибори в окремих районах Луганської області мусить бути запроваджений "ценз осілості" – 10 років.

"Ми пропонували вже і продовжуємо наполягати на тому, що людина, яка хоче обиратися в органи місцевого самоврядування, має бути жителем Донбасу протягом 10 років, зокрема проживати тут постійно останній рік", - заявив Дейнего.

Він також наполягає на вступі в силу закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу до проведення місцевих виборів у 2016 році.

"Як можна забезпечити підготовку виборів і їх проведення, якщо статус територій, на яких вони заплановані, не визначено? Яким чином тоді формувати виборчі комісії, і хто буде займатися акредитацією ЗМІ для їх освітлення?", - сказав Дейнего.

Раніше представник української сторони у підгрупі Роман Безсмертний повідомляв УП, що розглядається варіант, коли частина набуде чинності в день голосування, "а часткового - після набуття повноважень органами місцевого самоврядування, які будуть сформовані, і в разі підтвердження легітимності виборів ОБСЄ".

Крім того, українська сторона наполягає, що місцеві вибори можуть бути проведені лише за стандартами ОБСЄ, а отже без російських збройних формувань на території.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...