Ярош пішов у відставку через конфлікт всередині ПС

Четвер, 12 листопада 2015, 16:15

Провідник "Правого сектора" Дмитро Ярош пішов у відставку через конфлікт всередині руху після неоднозначного "з'їзду".

Про це у своєму Facebook написала член проводу ПС Олена Білозерська.

За її словами, частина проводу "Правого сектора" скликала "конференцію активу" на якій проголосила курс на "жорсткий революційний шлях".

Друзі, вже добу ви чекаєте від мене коментарів з приводу заяви Дмитра Яроша про те, що він складає з себе повноваження П...

Posted by Олена Білозерська on 12 листопада 2015 р.

"Це не означає негайний штурм адмінбудівель, але означає відкрите визнання "Правим сектором" діючої влади нелегітимною, а сам рух ПС - єдиним легітимним представником інтересів української нації", - повідомила Білозерська.

На цій конференції згадана частина проводу ПС переконала учасників обрати "новий провід", заявивши, що "проведення конференції схвалено провідником (Ярошем), а всі прийняті на ній рішення носять рекомендаційний характер і до затвердження провідником у дію не вступлять".

У цей новий провід увійшли саме керівники "революційного крила", а нинішній провід ПС вони оголосили "виключно партійним" і хочуть, щоб він їм підпорядкувався.

Ярош, за словами Білозерської, насправді знав про проведення цієї конференції, але думав, що вона просто напрацює "робочі матеріали" до загальної конференції.

"Він на конференцію не прибув, але надіслав листа, в якому висловив своє бачення подальшого розвитку руху і пропозиції щодо складу проводу. Обидві його рекомендації організаторами конференції були проігноровані", - написала вона.

"Ці події, на мою думку, і спричинили заяву Дмитра Яроша про складання з себе повноважень провідника НВР ПС. Вважаю, що він просто не хоче ні на кого тиснути, хоче, щоб люди визначалися самі", - додала Білозерська.

Як відомо, 11 листопада з'явилась інформація, що Ярош написав заяву на складання повноважень провідника ПС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...