Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС не має інформації, що внаслідок терактів є постраждалі серед українців

Субота, 14 листопада 2015, 09:47

Станом на 10:30 14 листопада МЗС не має інформації про громадян України, які  постраждали внаслідок терактів у Парижі.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив консул України у Франції Олександр Плодистий. 

Він нагадав, що посольство України у Франції відкрило телефон цілодобової "гарячої" лінії  +33 (0) 143 060 737.

"На цей номер можна зателефонувати і отримати інформацію чи надати її, якщо ви маєте дані про постраждалих громадян України", - зазначив Плодистий.

 

Диломат додав, що МЗС встановило контакт з поліцією та намагається відслідковувати інформацію про українців, які могли стати жертвами терактів.

"Наразі, за нашими даними, такої інформації немає", - наголосив він і нагадав, що у Франції оголошено надзвичайний стан, посилено прикордонний та митний контроль, закрито місця для масових відвідин громадян - ринки, басейни, концертні зали, торгові центри. 

Плодистий також наголосив, що МЗС України рекомендує утриматися від поїздок у Париж. 

"Якщо цього зробити не можна, не варто відвідувати місця масового скупчення людей, у тому числі популярні туристичні точки", - додав консул. 

"Відповідно до рекомендацій, наданих МЗС, заборонено залишати місцезнаходження будь-яких людей без крайньої потреби. Фактично влада міста намагається залишити у місцях свого перебування з метою їхньої ж безпеки",  — додав дипломат, повідомляє Громадське радіо.

Як відомо, у п’ятницю ввечері у центральному північному районі Парижу сталася серія терактів. В Парижі було шість "епіцентрів" терористичної атаки.

Кілька вибухів сталися біля футбольного стадіону Stade de France, де проходив матч, а на трибунах перебували президент Франції та глава МЗС Німеччини. Терористи-смертники підірвали себе о 21.17 та 21.19.

Після того в центрі столиці відбулася низка інших нападів озброєних терористів. Кілька груп терористів (а також, можливо, одиночних бойовиків), озброєних автоматами, атакували кав’ярні та людні вулиці в центрі французької столиці. Терористи також вдерлися у концерт-хол Bataclan, розстрілювали людей, частину захопили в заручники.

 

Внаслідок спецоперації силовики вбили 8 бойовиків.

Станом на 11:49 суботи встановили, що кількість загиблих у Парижі - 128 осіб, поранено близько 180 осіб, 99 з них перебувають у критичному стані.

До терактів найімовірніше причетні бойовики ІДІЛ. Не виключають версію причетності до терактів і Аль Каїди.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування