ОБСЄ зафіксувала на Донбасі вантажівки з вугіллям, які їхали в РФ

Неділя, 15 листопада 2015, 04:57

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на окупованих територіях Донецької області 59 вантажівок з вугіллям, які прямували до Росії.

Про це йдеться у звіті місії за 13 листопада.

Повідомляється, що спостерігачі місії відвідали три прикордонних пункти пропуску в так званій "ДНР" вздовж українсько-російського кордону.

"У підконтрольному "ДНР" пункті пропуску "Мар'янівка" (79 км на південний схід від Донецька), СММ нарахувала 59 завантажених вугіллям важких вантажівок і дев'ять цивільних автомобілів, які чекали, щоб перетнути кордон у Російську Федерацію", - йдеться у звіті.

Також представники ОБСЄ поспілкувалися з кількома людьми в черзі, які заявили, що для цивільного транспорту в середньому час очікування становить 15-20 хвилин для перетину кордону. При цьому деякі водії вантажівок сказали, що вони очікують у черзі не менше 20 годин, щоб перетнути кордон у бік РФ.

"Двоє водіїв вантажівок СММ повідомили, що вугілля у великій кількості перевозиться в Російську Федерацію впродовж останніх декількох днів", - наголошується в звіті.

Крім того, біля підконтрольного "ДНР" пункту пропуску "Успєнка" ОБСЄ зафіксували 68 цивільних автомобілів, які стояли в черзі, щоб перетнути кордон у бік Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування