Якщо Плотницький "попливе", Кремлю логічніше віддати Савченко - захист

Вівторок, 17 листопада 2015, 14:29

Захист Надії Савченко вважає, що лідеру луганських бойовиків Ігорю Плотницькому доведеться давати неправдиві свідчення і від переконливості його слів залежить подальший хід судового процесу.

Про це адвокати Марк Фейгін і Микола Полозов розповіли журналісту Антону Наумлюку, передає "Громадське радіо".

Адвокати української льотчиці припускають, що глава так званої "ЛНР" Плотницький приїде на суд давати свідчення вже в цю середу або п'ятницю.

На їхню думку, зараз вживаються заходи для безпечного перебування Плотницького на суді.

"В цілому, питання про те, що Плотницького допитають, вирішене. Питання в тому, коли це станеться. Зрозуміло, що це може відбутися або в середу, або в п'ятницю, але судячи з усього у середу, оскільки прес-служба Плотницького давала інформацію, що він хоче прибути на початку тижня", - підкреслив Фейгін.

"Його позиція і без того програшна, оскільки йому доведеться лжесвідчити по подіях 23 червня, що він нібито її (Савченко) відпускав з полону. Звичайно йде якась боротьба прихильників, щоб він виступив у суді, з тими, хто є противником його виступу. Але я думаю в кінцевій перспективі, йому все-таки доведеться виступити на суді", - вважає адвокат.

"Якщо це буде якийсь політичний демпінг, і якщо він виступить непереконливо, якщо він "попливе", що можуть собі дозволити рядові сепаратисти (все-таки це глава, хоч і невизнаної промосковської республіки), то тоді в логіці Кремля буде швидше Савченко віддати, ніж продовжувати цей спектакль", - вважає адвокат.

Також він розповів, що Надія Савченко повинна брати участь у сесії ПАРЄ, запланованої на 25 січня. Саме на це і розраховує захист української військової.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News