Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" таки змінює своїх представників у комісії в Кривому розі

Вівторок, 17 листопада 2015, 16:39

Батьківщина таки прийняла рішення замінити своїх представників у криворізькій міській комісії.

Про це рішення йдеться у заяві Криворізької парторганізації "Батьківщини".

"Ми проти фальсифікацій. У нас немає претензій до наших представників у територіальній комісії. Але для отримання чистоти справедливих результатів голосування 15 листопада 2015, для уникнення непотрібних спекуляцій, дестабілізації ситуації в місті, ми вносимо пропозицію до територіальної комісії з виборів мера міста Кривий Ріг щодо заміни членів комісії за нашою квотою", – зазначається в заяві партії.

Як відомо, після такого рішення, документи про заміну членів комісії мають бути передані до ЦВК, яка протягом пяти днів має на своєму засіданні їх замінити.

Раніше повідомлялося, що представники Батьківщини і НФ голосували у комісії в унісон з Опоблоком. Напередодні Батьківщина визнала, що її представники підтримали визнання Вілкула переможцем. Однак пізніше у Батьківщині заявили, що погоджують на перерахунок голосів.

Народний фронт у понеділок замінив своїх членів. ЦВК, щоправда, станом на 17:37 не проводила засідання, на якому б могла ухвалити відповідне рішення. 

Як відомо, місцевий міський виборчком поспішно вранці в понеділок оголосив переможцем чинного мера Юрія Вілкула.

При цьому його опонент - представник "Самопомочі" Юрій Милобог заявляє про фальсифікації на певних дільницях одного з районів. У 6 з 7 районів лідирує Милобог і лише в одному - Вілкул. При цьому розрив становить 752 голоси.

В "Самопомочі" заявляють, що під час виборів на кількох дільницях були вкидання і каруселі. Всі скарги політичної сили міська комісія вирішила розглядати у вівторок о 18-й годині. Таким чином на оскарження результатів виборів у суді кандидату від "Самопомочі" залишиться не більше 6 годин.

Попри це, на сайті ЦВК вже з'явилася інформація про перемогу на виборах у Кривому Розі  чинного мера міста, кандидата "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула.

Згідно з інформацією, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за кандидата в мери від партії "Самопоміч" Юрія Милобога - 48,83% виборців.

Представники кандидата від "Самопомочі" Юрія Милобога заявили, що вимагатимуть скасування результатів виборів на дільницях, щодо яких є скарги.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування