Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики шантажують українську сторону заручниками — Геращенко

Вівторок, 17 листопада 2015, 17:58

Бойовики шантажують українську сторону заручниками.

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи, депутат Ірина Геращенко.

Вона назвала "сумними" враження від зустрічі Контактної групи у Мінську, яка відбулася у середу.

"Така ж атмосфера панувала і на робочих підгрупах. Ключова тема: загострення ситуації на Донбасі, порушення режиму припиненя вогню з боку бойовиків, їх пристрастне бажання зірвати мирний процес на догоду Кремлю і звинуватити в усьому Київ", - написала Геращенко на своєму Facebook.

"Тим часом емісари Москви носяться світом з мантрою, що Київ сам в усьому винен і це його війна. Ні, це війна РФ проти України, і аргументів, що робить російська зброя і російські військові на нашій території, немає. Тому є намагання заговорити процес, відволікти увагу, створити чергові провокації з обстрілами", - зазначила політик.

"На всіх групах українська сторона чітко заявила - безпекова ситуація є передумовою для вирішення всіх інших питань. На жаль, новин про звільнення полонених і інші важливі проблеми на сьогодні немає. (...) Бойовики шантажують Україну заручниками, намагаються використати їх утримання для тиску по амністії", - розповіла Геращенко.

Дарка Оліфер - прес-секретар другого президента України Леоніда Кучми, який представляє Україну в Тристоронній групі, раніше повідомила, що українська сторона також звернула увагу на необхідність активізації процесу обміну незаконно утримуваними особами, наразі у вирішенні цього питання прогресу немає.

Водночас спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик повідомив журналістам, що тристороння контактна група по Україні домовилася вжити заходів для якнайшвидшого звільнення сторонами конфлікту на Донбасі полонених.

"Гуманітарна підгрупа домовилася зробити все можливе для якнайшвидшого звільнення полонених, в першу чергу хворих і тяжкопоранених", - заявив він, пише російський "Інтерфакс"

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування