Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ймовірного організатора вбивства Нємцова заарештували заочно

Середа, 18 листопада 2015, 11:56

Басманний суд Москви в середу заочно заарештував бійця батальйону "Північ" МВС Чечні Руслана Мухудинова, обвинуваченого в організації вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова.

Як повідомляє російський "Інтерфакс", Мухудинову пред'явлено звинувачення у вбивстві і незаконному обороті зброї, він оголошений і у федеральний і міжнародний розшук.

Під час розгляду клопотання про арешт суддя зачитала довідку МВС, згідно з якою Руслан Мухудинов, ймовірно, переховується в Об'єднаних Арабських Еміратах.

У свою чергу адвокат Мухудинова Хаваш Хадісов заявив про невинуватість свого підзахисного.

"Він фактично не фігурує у справі, не згадується в матеріалах, з якими ми знайомі. Слідство зациклилося на свідченнях Заура Дадаєва і Анзора Губашева, які дали свідчення про якогось загадкового Русіка. Що це за Русік? Поки не з'ясовано", – сказав він.

Представник СК РФ заявив у суді, що проти Мухудинова дали свідчення інші фігуранти справи.

Також у матеріалах справи йдеться, що слідчі намагалися вручити повістку ще одному колишньому бійцеві батальйону "Північ" Руслану Геремеєву. В якому статусі перебуває Геремеєв, не уточнюється.

Раніше представник потерпілих Вадим Прохоров заявляв, що слідство має намір допитати заступника командира батальйону "Північ" МВС Чечні Руслана Геремеєва і Руслана Мухудинова як осіб, які можуть бути причетні до вбивства політика. В допиті інших осіб, у тому числі глави Чечні Рамзана Кадирова, потерпілим було відмовлено.

Борис Нємцов був застрелений 27 лютого 2015 року в безпосередній близькості до Кремля в Москві.

Під вартою знаходяться п'ять фігурантів кримінальної справи: ймовірні виконавці Заур Дадаєв, Анзор Губашев і їх ймовірні спільники Хамзат Бахаєв, Шадід Губашев і Тімерлан Ескерханов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування