"Самопоміч" і демсили розробляють стратегію у Кривому Розі. Під ЦВК буде мітинг

Середа, 18 листопада 2015, 12:52

Проукраїнські сили, які пройшли у міську раду Кривого рогу, мають намір напрацювати подальший план дій у зв'язку з фальсифікаціями виборів.

Про це "Українській правді" повідомив депутат від "Самопомочі" Ярослав Маркевич.

"Зараз ми збираємо проукраїнські, насправді проукраїнські демократичні сили, які потрапили у міську раду. Буде нарада, буде напрацьовано план протягом години-двох", - сказав він.

Крім того, за словами Маркевича, на 15:30 під центральною виборчою комісією збирається мітинг з вимогою втрутитися у ситуацію в Кривому Розі.

Він також повідомив, що після того, як міська комісія відмовила задовольняти скарги кандидат Юрія Милобога, вони мають всі підстави подавати до суду.

Як відомо, міський виборчком поспішно вранці в понеділок оголосив переможцем чинного мера Юрія Вілкула.

При цьому його опонент - представник "Самопомочі" Юрій Милобог заявляє про фальсифікації на певних дільницях одного з районів. У 6 з 7 районів лідирує Милобог і лише в одному - Вілкул. При цьому розрив становить 752 голоси.

В "Самопомочі" заявляють, що під час виборів на кількох дільницях були вкидання і каруселі. Всі скарги політичної сили міська комісія вирішила розглядати у вівторок о 18-й годині.

Попри це, на сайті ЦВК з'явилася інформація про перемогу на виборах у Кривому Розі  чинного мера міста, кандидата "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула.

Згідно з інформацією, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за кандидата в мери від партії "Самопоміч" Юрія Милобога - 48,83% виборців.

Попри числені скарги в ніч з вівторка на середу міська комісія призначила перерахунок голосів лише в одній дільниці, однак станом на ранок середи кворому в дільничній комісії не було. Крім того, комісія призначила на ранок середи засідання міської ради з порушенням законів, бо повідомлення про засідання має надходити за 24 години.

У середу вранці відкрили сесію міської ради та представили новим очільником міста Юрія Вілкула.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News