Замовники вбивства Нємцова пообіцяли виконавцям 15 млн рублів

П'ятниця, 20 листопада 2015, 04:50

Учасники вбивства Бориса Нємцова повинні були отримати від замовника 15 млн рублів.

Як повідомляє агентство "Росбалт" з посиланням на матеріали кримінальної справи, Руслан Мухудінов, що знаходиться в розшуку, та "інші невстановлені особи" наприкінці вересня 2014 запропонували шістьом уродженцям Північного Кавказу скоїти вбивство Нємцова, запропонувавши їм в якості грошової винагороди 15 млн рублів.

Стверджується, що вже в жовтні 2014 найняті Мухудіновим повідомили, що готові усунути політика "при нагоді". Тоді ж замовник придбав у невстановлених осіб пістолет, який, за версією слідчих, передав Зауру Дадаєву.

Крім цього саме Мухудінов орендував квартиру на віялові вулиці в Москві, де якийсь час жили кілери.

18 листопада Басманний суд Москви виніс рішення про заочний арешт Мухудінова, його оголосили у федеральний і міжнародний розшук. При цьому в ході слухань прозвучала інформація про те, що він може перебувати в ОАЕ. За словами слідчого, Мухудінов міг виїхати з Росії за чужим паспортом.

Зараз під вартою за звинуваченнями в причетності до замаху знаходяться п'ять осіб: Заур Дадаєв, брати Анзор і Шадід Губашеви, Темірлан Ескерханов і Хамзат Бахаєв. Ще один підозрюваний виконавець, Беслан Шаванов, підірвався на гранаті при спробі його затримання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування