Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк попросив питання про компанію Ахметова задати міністру від БПП

П'ятниця, 11 грудня 2015, 10:42

Прем'єр Арсеній Яценюк заявляє, що в його уряді є лише троє депутатів від його партії Народний фронт, тому питання щодо ДТЕК Ахметова про електроенергію варто задати міністру енергетики від БПП Володимиру Демчишину.

Так Яценюк відповів на питання депутата від БПП по Донецькій області Дмитра Лубінця про те, "коли він наведе лад з компанією ДТЕК (належить Ринату Ахметову, з яким наразі пов'язують Яценюка) і що вся промисловість сплачує ці компанії на два місяці наперед за електрику, закриває шахти у Добропільському районі".

У відповідь на це Яценюк заявив:

"Вельмишановний народний депутат від фракції БПП. Я дякую за ваше питання. Але я би вам хотів нагадати. Ви пам'ятаєте, як формувався уряд України? У мене як у прем'єра і у нашої потужної політичної партії Народний Фронт лише три міністри".

"Ви мені задаєте запитання по енергетиці. А ви не пробували свого міністра, який від БПП Демчишин, закликати на комітеті поговорити з ним?" – запитав Яценюк, чим зчинив галас у парламенті.

"Я завершу відповідь на ваше питання. Це не буде не тільки політична відповідь. Це ще буде відповідь по суті: є сфера відповідальності уряду, а є сфера відповідальності інших органів", - сказав він.

"Відповідно до закону про Нацкомісію регулювання енергетики і комунальних послуг, ця функція щодо визначення правил і процедур підключення до електричних мереж є  виключною компетенцією Нацкомісії з регулювання енергетики і комунальних послуг. Прошу вас підтримати проект закону про НРЕКП… яка повинна стати незалежним органом".

Ця відповідь спричинила бійку в парламенті.

Як відомо, ДТЕК належить олігарху Ринату Ахметову. Яценюка звинувачують у лобіюванні інтересів Ахметова.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування