Кабмін назвав інцидент із нападом на Яценюка варварством

П'ятниця, 11 грудня 2015, 16:42

Кабінет міністрів вважає, що інцидент із нападом на прем'єра Арсенія Яценюка у ВР - це "варварство проти держави та удар по міжнародній репутації".

Відповідну заяву було оприлюднено в п'ятницю ввечері.

"Ми вважаємо, що те, що сталося у Верховній Раді, безумовно, грає на руку Кремлю та стає знаряддям в інформаційній війні російських окупантів і пропагандистів проти нашої країни", - наголошують члени уряду.

Водночас у документі зазначається, що "інцидент, який стався, є не лише зухвальством однієї особи, а прямим наслідком антиурядової кампанії, яку спостерігаємо вже впродовж тривалого часу".

"У зв’язку з цим ми закликаємо парламентську коаліцію до усвідомлення національної відповідальності, а також до недопущення дій, які здатні зруйнувати крихку політичну стабільність в країні" - наголошується в заяві.

Міністри також висловили підтримку прем'єр-міністру.

Як відомо, у Верховній Раді під час виступу прем'єра Арсенія Яценюка до прем'єра підійшов депутат від БПП Олег Барна з букетом квітів і вдарив ним прем'єра.

Барна спробував винести Яценюка з трибуни, далі підбігли нардепи, зокрема нардепи із Народного фронту Іванчук та Бурбак, вони спробували відтягнути Барну. Зав'язалася бійка.

Пізніше БПП вибачилась за поведінку Барни і виключила його з фракції.

11 грудня фракція НФ іде на зустріч з Порошенком, де мають обговорити майбутнє коаліції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування