Луценко: БПП - надійний партнер у коаліції, відставки Яценюка не буде

Субота, 12 грудня 2015, 15:32

Лідер парламентської фракції БПП Юрій Луценко заявив, що "Блок Петра Порошенка" є і буде партнером по парламентській коаліції з "Народним Фронтом", "Батьківщиною" та "Самопоміччю". 

Про це Луценко заявив на форумі депутатів місцевих рад партії "БПП", який проходить 12 грудня у Києві. 

За його словами, парламентська коаліція є цілісною. 

При цьому Луценко виключив відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка при переформатуванні Кабінету міністрів.

"Ми припускаємо, що доведеться змінити неефективних міністрів у Кабінеті міністрів України. І це все має бути зроблено за наступні три тижні ... При цьому не йдеться про голосування за відставку прем'єр-міністра України", - заявив Луценко.

Також він заявив, що спершу Верховна Рада має прийняти новий Податковий кодекс, держбюджет-2016, "і лише потім розглядати питання про переформатування уряду", зазначає Інтерфакс-Україна.

Як відомо, на адресу уряду Арсенія Яценюка лунають звинувачення у корупції,  у тому числі з боку людей, наближених до президента.  Зокрема, неодноразово такі заяви робив губернатор Одещини Міхеїл Саакашвілі.

12 грудня уряд Яценюка, після року з початку повноважень, втрачає "імунітет" і може бути відправлений у відставку. При цьому у "Народному фронті" заявляли, що не бачать на посаді глави уряду іншого кандидата, окрім Арсенія Яценюка, у іншому випадку формат коаліції може бути змінено. 

Після зустрічі фракції НФ з президентом Петром Порошенком у фракції заявили, що зустріч пройшла конструктивно і про відставку глави уряду Арсенія Яценюка не йдеться.

Українська правда, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...