У Яценюка кажуть, що не можуть впливати на обрання членів НАЗК

Понеділок, 14 грудня 2015, 17:07

Уряд заявляє, що не має жодного впливу на комісію, яка обирає членів Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це йдеться у коментарі департаменту інформації та комунікацій секретаріату КМУ.

"Ми категорично спростовуємо інформацію про те, що Уряд має будь-який вплив на цю комісію". – сказано в заяві.

"Ми вважаємо, що зараз здійснюється незаконний тиск на членів конкурсної комісії", - також наголосили в уряді.

"Перший заступник Міністра юстиції, голова конкурсної комісії Наталія Севостьянова звертається до членів комісії не піддаватися на жодний політичний тиск, завершити формування НАЗК, дообрати додатково двох членів і дати можливість реалізації виконання надважливих функцій агентства щодо запобігання корупційним діянням", - додали в повідомленні.

Крім того, у департаменті додали, що Закон передбачає, що в дану комісію входить тільки один представник Уряду, який призначається Кабінетом Міністрів, голова Державного агентства з питань державної служби входить в комісію за посадою.

У Кабміні також зазначили, що більшість у конкурсній комісії складають представники громадськості (їх 5 із 8 членів комісії).

"Нагадаємо, що на вимогу представників неурядових організацій попередній склад комісії від громадськості був змінений з метою забезпечення їх неупередженості. Незалежність діючого складу комісії була підтверджена представництвом ЄС в Україні", - зазначили в Кабміні.

Депутат Віктор Чумак, якого уряд призначив членом Національної агенції із запобігання корупції, заявляє, що його перебування є під великим питанням.

Як відомо, у п'ятницю уряд оголосив про призначення на посаду членів Нацагенції з питань запобігання корупції кандидатів, відібраних конкурсною комісією.

Ними стали Корчак Наталія Миколаївна, Чумак Віктор Васильович та Скопич Олександр Дмитрович. В уряді наголосили, що заповнення трьох із п’яти вакантних посад є достатньою умовою для запуску агентства. 

Однак активісти заявили про махінації під час конкурсу і вимагають проведенняповторного.

"Представники влади протягнули до НАЗК непрямого підлеглого Арсенія Яценюка - заступника голови Нацдержслужби Олександра Скопича, та екс-викладачку прем’єра – Наталію Корчак", - наголосив експерт РПР Ярослав Юрчишин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News