У Росії прихильнику "Правого сектора" дали 2,5 роки умовно за пости

Вівторок, 22 грудня 2015, 09:00

У Росії, у Забайкальському краї, місцевого жителя, нібито прихильника організації "Правий сектор", засудили до 2,5 років позбавлення волі умовно за звинуваченням у екстремізмі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Забайкальського краю РФ.

"Петровськ-Забайкальський міський суд розглянув кримінальну справу у відношенні жителя Петровськ-Забайкальського району 18-річного Олексія З. і визнав його винним у вчиненні двох злочинів екстремістського спрямування з використанням мережі Інтернет (ч. 1 ст. 282, ч. 2 ст. 280.1 КК РФ)", - говориться у повідомленні.

Звинувачення представило суду "докази причетності" підсудного до названих злочинів.

"Установлено, що підсудний на момент скоєння злочинних діянь був активним прихильником націоналістичної ідеології і поділяв погляди екстремістської організації "Правий сектор", забороненої в Російській Федерації", - ідеться в повідомленні.

"У січні 2015 року він цілеспрямовано створив на сайті однієї з соціальних мереж тематичну групу й на своїй сторінці, до якої був доступ необмеженої кількості користувачів, розмістив малюнок і підпис до нього, що містять образи за національною ознакою у відношенні росіян", - заявляє російська прокуратура.

На думку звинувачення, "його дії були спрямовані на порушення ненависті й ворожнечі відносно групи осіб за ознаками національності (ч. 1 ст. 282 КК РФ)".

"У лютому 2015 року він (звинувачуваний) розмістив на своїй сторінці стилізоване зображення збройного конфлікту й напис, які закликають до насильницьких дій у відношенні всіх, хто схвалює приєднання Криму до Росії. Тим самим підсудний вчинив публічні дії, спрямовані на порушення територіальної цілісності Російської Федерації (ч. 2 ст. 281.1 КК РФ)", - додає прокуратура.

Суд урахував, що підсудний робив свої дії в неповнолітньому віці – і засудив Олексія З. до позбавлення волі на строк 2 років 6 місяців умовно, з випробувальним терміном у 2 роки 6 місяців, із додатковим покаранням у вигляді позбавлення права обіймати посади державної й муніципальної служби строком на 1 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
Усі новини...