Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ходорковському "абсолютно все одно", що його заочно арештували

Середа, 23 грудня 2015, 10:24

Російський опозиціонер екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський не планує змінювати свій спосіб життя після оголошення про свій заочний арешт.

Про це повідомила в середу прес-секретаря Ходорковського Кюллі Піспанен, пишуть "Грани.ру".

"Ці дії жодним чином не обмежать його пересування", - сказала вона.

За її словами, екс-власнику ЮКОСа "абсолютно все одно".

Як повідомлялося, офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін заявив, що Ходорковського заочно заарештовано у справі про організацію вбивств і оголошено в міжнародний розшук.

8 грудня стало відомо, що Ходорковському в РФ заочно пред’явлено звинувачення у причетності до вбивства мера Нєфтєюганська Володимира Пєтухова в 1998 році.

11 грудня екс-голову ЮКОСу викликали на допит.

30 червня Маркін повідомив, що СК РФ поновив розслідування кримінальної справи про вбивство мера Нєфтєюганська в 1998 році у зв'язку з новою інформацією про те, що замовником цього вбивства й низки інших злочинів міг бути Ходорковський.

За даними слідства, саме Ходорковський, будучи акціонером і головою правління нафтової компанії ЮКОС, доручив підлеглим Леоніду Невзліну й Олексію Пічугіну, а також іншим особам убивство Пєтухова й Рибіна, чия службова діяльність суперечила інтересам ЮКОСу.

Ходорковський не визнає своєї причетності до вбивства Пєтухова. 

Як відомо, Ходорковський за час правління Володимира Путіна провів 8 років за ґратами за "шахрайство" і "розкрадання" і був помилуваний лише у 2013 році.

Після цього корпорація ЮКОС Ходорковського виграла у Росії справу в третейській палаті в Гаазі, і тепер Москва зобов'язана виплатити 50 мільярдів доларів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...