Рада має намір розглянути питання про затримання і арешт Клюєва

Четвер, 24 грудня 2015, 09:28

Верховна Рада в четвер має намір розглянути подання Генеральної прокуратури про затримання і арешт депутата Сергія Клюєва.

Про це у своєму Facebook повідомляє нардеп від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"Моя ініціатива про внесення до сьогоднішнього порядку денного Ради довгоочікуваного питання про надання згоди на затримання та арешт Сергія Клюєва була підтримана фракціями коаліції і особисто спікером Володимиром Гройсманом", - написав він.

"Сподіваюся, що сьогодні ми розглянемо це питання і приймем по ньому позитивне рішення", - додав нардеп.

До порядку денного на четвер, оприлюдненого на сайті Ради, включено питання про затримання і арешт депутата, проте не уточнюється, про кого йде мова.

Як відомо, генпрокурор Віктор Шокін 16 червня 2015 року вніс до парламенту подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Клюєва.

Однак через двотижневі роздуми регламентного комітету парламентарій втік від правоохоронців.

На початку листопада стало відомо, що Генпрокуратура відкликала зазначене подання у зв'язку з необхідністю його доопрацювати.

На початку грудня до Верховної Ради надійшло нове подання генпрокурора на затримання та арешт Клюєва, спікер парламенту Володимир Гройсман направив його в регламентний комітет.

Генпрокуратура заявляла, що брати Андрій та Сергій Клюєви шляхом афери прибрали до рук ВАТ "Завод напівпровідників" і добилися обслуговування його кредиту за рахунок бюджетних коштів, які повинні були направлятися дітям та інвалідам.

Андрій Клюєв втік з України одразу після перемоги Майдану.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...