Трагедія 2 травня: ГПУ закінчила розслідування проти екс-глави міліції Одеси

П'ятниця, 25 грудня 2015, 15:48

Генпрокуратура закінчила розслідування за підозрою колишнього керівника ГУ МВС в Одеській області щодо пожежі в будинку профспілок 2 травня 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, "підозрюваному інкримінується зловживання службовим становищем, яке полягало в умисній, всупереч інтересам служби, бездіяльності з метою одержання для себе неправомірної вигоди немайнового характеру", що призвело до загибелі 48 людей та травмуванні ще 200.

Також він звинувачується в тому, що залишив без допомоги людей, які перебували в небезпеці для життя, хоча і міг їм допомогти. Також екс-чиновника звинувачують в наступному службовому підробленні документів щодо введення оперативного плану "Хвиля".

Підозрюваному та захиснику надані матеріали для ознайомлення. Найбільша санкція серед інкримінованих статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

У повідомленні ім'я не називається підозрюваного.

На час  трагедії 2 травня 2014 року ГУ МВС в Одеській області очолював Петро Луцюк. Його заступником і в.о. начальника був Дмитро Фучеджи, який брав безпосередню участь у вуличних подіях.

Після трагедії 2 травня Фучеджи відпустили під обіцянку ходити на допити, після чого він втік, ймовірно, у Придністров'я. У травні 2015 року йому повідомили про підозру.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування