У Росії назвали замовника вбивства Нємцова

Вівторок, 29 грудня 2015, 08:10

У Росії слідчий комітет назвав Руслана Мухудінова замовником і організатором вбивства політика Бориса Нємцова.

Про це йдеться в повідомленні керівника управління з розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету РФ Маркіна.

"Відносно Руслана Мухудінова, що є замовником і організатором скоєних злочинів, і що знаходиться з листопада 2015 в міжнародному розшуку, а також інших невстановлених осіб планується виділення кримінальної справи в окреме провадження і його подальше розслідування", - сказано в повідомленні.

Крім того, слідчі мають намір пред'явити звинувачення в остаточній редакції Зауру Дадаєву, Анзору і Шадіду Губашеву, Темірлану Ескерханову і Хамзат Бахаеву у скоєнні вбивства за наймом у складі організованої групи і незаконне придбання, носіння, перевезення та зберігання вогнепальної зброї.

Кримінальне переслідування ще одного співучасника - Беслана Шаванова в листопада 2015 року припинено за нереабілітуючих підстав, у зв'язку з його смертю при самопідриві в ході затримання в місті Грозному.

У січня 2016 року слідство планує завершити розслідування за основною кримінальною справою, і зібрані матеріали пред'явити для ознайомлення потерпілим та їх представникам, після чого - обвинуваченим і їхнім захисникам.

При цьому в слідкомі заявляють, що причетність всіх обвинувачених підтверджується зібраними у кримінальній справі доказами, зокрема висновками більше 70 складних судових експертиз, допитами свідків, очними ставками.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування