Мера Дебальцевого визнали невинним в організації "референдуму" "ДНР"

Вівторок, 12 січня 2016, 01:43
Мера Дебальцевого визнали невинним в організації референдуму ДНР

Костянтинівський міжрайонний суд Донецької області визнав мера Дебальцеве Володимира Проценка невинним в організації так званого "референдуму" про створення "ДНР".

Про це йдеться в рішенні суду від 22 грудня.

Як говориться в тексті рішення суду, Проценко 5 травня "будучи міським головою м. Дебальцеве на позачерговій сесії Дебальцевської міської ради 6 скликання виніс на розгляд питання про виділення приміщень для проведення в місті так званого референдуму 11 травня 2014 року про надання статусу державної незалежності самопроголошеній "Донецькій народній республіці".

При цьому Проценко провину не визнав повністю. За його словами, вранці 5 травня близько будівлі виконкому зібралися близько 400 осіб, які не пропускали співробітників на роботу, вимагали проведення сесії, погрожуючи захопленням виконкому та інших адмінбудівель. Потім на двох КамАЗах приїхали озброєні люди, як пізніше з'ясувалося з організації "Оплот". Вони оточили виконком і вимагали проведення сесії. До Проценко підійшли представники ініціативної групи, які вимагали скликати сесію, але не повідомили, з яких питань.

Проценко заявив, що текст рішення сесії він не підписував, печать також зберігалася не в нього. Слова Проценко на засіданні суду підтвердили свідки. Так, його секретар зазначила, що мер займав проукраїнську позицію, а "всім заправляли інші люди".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування