Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль: У затриманих на Драгобраті членів ПС вилучили 160 тисяч рублів

Вівторок, 12 січня 2016, 10:38

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що в затриманих представників "Правого сектора", яких підозрюють у бійці на гірськолижному курорті "Драгобрат", виявлено 160 тисяч російських рублів.

Про це він пише у вівторок на своєму сайті.

За його словами, жодного сепаратизму – ні побутового, ні будь-якого іншого з боку персоналу турбази не було й близько:

"Спроби виправдати представниками Правого сектору п’яний дебош на гірськолижному курорті "Драгобрат" тим, що власники та персонал турбази – мешканці міста Красноармійськ Донецької області, є відвертою брехнею. У Красноармійську дійсно є "Хата магната", однак до турбази на "Драгобраті" вона не має жодного відношення, це абсолютно різні заклади, які просто мають одну назву", - заявляє Москаль.

"Люди, залякані п’яними чоловіками в камуфляжі, під дулами пістолетів змушені були співати колядки і гімн України, після чого були ще й побиті", - зазначає він.

Москаль також вказує на те, що на місці події виявлені гільзи від бойових пістолетів Макарова і Стечкіна, яких вилучили у представників "Правого сектора".

За словами губернатора, один з учасників бійки мусив захищатися з допомогою зареєстрованого травматичного пістолета від п’яних хуліганів, що влаштували стрілянину з бойової вогнепальної зброї. Юридичну оцінку застосуванню травматичного засобу під час бійки дасть слідство.

У нападників виявлено 160 тисяч російських рублів, походження яких невідоме.

"Виникає питання – яким чином гроші країни-агресора потрапили до організації правого спрямування, невже Правий сектор отримує зарплату в російських рублях?", - пише Москаль.

Губернатор наголосив: "якщо в затриманих дійсно є заслуги перед Україною, вони будуть враховані судом при винесенні вироку", однак заявив, що не дозволить "перетворювати Закарпаття на полігон для злочинців, що прикривають свою діяльність псевдопатріотичними гаслами".

Як відомо, 10 січня п’ятеро п’яних людей увірвалися на турбазу "Хата магната" на курорті Драгобрат і примусили кухаря і бармена готувати їм їжу, хоча на той час на турбазі не було світла. Після цього вони влаштували "п’яні розбірки" з персоналом, побили одного з кухарів та бармена.

Затримані представники ПС, за словами Москаля, і раніше вчиняли "брутальні злочини".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування