Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мартиненко бідкається, що Лещенко і "УП" погано впливають на голову НАБУ

Вівторок, 12 січня 2016, 15:26

Колишній депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко обурився, що голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник допустив його примусовий привід на допит.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мартиненка.

"Звертаюся до пана Ситника: Артеме, не варто прагнути, щоб вас боялися, і не слід нікого лякати. Краще хай вас люблять і поважають, лайкають ваші пости у соціальних мережах, а школярі нехай роблять з вами селфі на свої гаджети", – заявив екс-депутат.

Також він закликав Ситника обмежити спілкування з народним депутатом Сергієм Лещенком, який, за словами Мартиненка, вчить голову НАБУ "поганому" і не перетворювати бюро "на філіал інтернет-сайту "Українська правда".

"Повірте, ваші європейські колеги не в захваті від такої вашої публічності і щиро та неприємно нею здивовані – чув це безпосередньо від них", – заявив Мартиненко.

Він вчергове назвав Лещенка "найнятим інформаційним кілером", але запевнив, що допоможе Ситнику знайти відповіді на всі поставлені депутатом питання.

Також Мартиненко запевнив, що прийде на допит у НАБУ 18 січня.

Як відомо, допит екс-депутата у НАБУ мав відбутися 11 січня, однак Мартиненко на нього не з'явився, оскільки був у цей час на допиті у Швейцарії.

Після цього бюро заявило про перенесення допиту на 18 січня і припустило, що якщо екс-депутат знову (вже втретє) не з'явиться, його приведуть силою.

НАБУ викликало Мартиненка в якості свідка в рамках розслідування у справах за фактом закупівлі ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" уранового концентрату в австрійського товариства Steuermann Investitions – und Handelsgesellschaft mbH, а також за фактом одержання хабарів при закупівлі ДП "НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеського акціонерного товариства Škoda JS.

Ці випадки були описані у розслідуваннях "Української правди" і документах Сергія Лещенка.

Вперше Мартиненка було викликано на допит до НАБУ 29 грудня 2015 року, однак він не з’явився у зв’язку з хворобою.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування