Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СБУ сподіваються, що хоча б 20 полонених відпустять впродовж тижня

Четвер, 14 січня 2016, 07:55

У Службі безпеки України сподіваються, що Росія зробить усе, аби до 20 січня з полону бойовиків було звільнено ув’язнених українців.

Про це сказав радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі телеканалу "112-Україна" у четвер вранці, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми готові віддати за списком, який передавався торік із боку самопроголошених так званих Донецьких і Луганських народних республік, 35 людей, і ми думаємо, що нам віддадуть як мінімум не менше 20 наших хлопців", - заявив він.

Раніше прес-секретар представника України на мінських переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що 13 січня учасники зустрічі в рамках Тристоронньої контактної групи домовилися про обмін на Донбасі понад 50 полонених:

"За ініціативою України всі сторони дійшли взаємної згоди найближчим часом звільнити понад 50 осіб з обох сторін, - насамперед, поранених, важко хворих і жінок".

Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік також говорив: "Висловлено намір звільнити понад 50 людей по обидва боки. Я сподіваюся, що це не буде рівно 25 на 25, а буде менше число з боку окремих районів Донецької й Луганської областей і більше - з української сторони. Це має статися не пізніше 20 січня".

Депутат і учасниця переговорів Ірина Геращенко також повідомляла: "Всі підтвердили, що найближчими днями має відбутися звільнення більше 50 громадян – йдеться про звільнення з двох сторін, ця цифра включає тих, хто має бути звільнений з обох сторін, ми надали конкретні пропозиції".

Ключове на першій цього року Мінській зустрічі. Перше- режим припинення вогню має дотримуватися беззаперечно! ОБСЄ надал...

Posted by Iryna Gerashchenko on Wednesday, January 13, 2016

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...