Обвинувачений у справі Нємцова назвав вбивцею загиблого співучасника

П'ятниця, 15 січня 2016, 05:17

Анзор Губашев, фігурант кримінальної справи про вбивство політика Бориса Нємцова, розповів на допиті, що вбивство скоїв Беслан Шаванов, який загинув під час затримання.

Про це розповів адвокат Губашева Муса Хадисов, передає "Дождь".

За словами адвоката, Губашев розповів, що ввечері 27 лютого перебував в районі Червоної площі, коли йому зателефонував Беслан Шаванов.

"Шаванов попросив підвезти його до ГУМу на Червоній площі. Сам він сказав, що погано знає місто, тому попросив Губашева сісти за кермо ZAZ Chance. Анзор був за кермом, поруч сидів Шаванов. Шаванов весь цей час когось чекав, у нього була призначена якась зустріч. Через деякий час Шаванов попросив почекати і пішов у бік моста. Пізніше він подзвонив і попросив під'їхати до мосту. Коли Анзор під'їхав, він побачив падаючого чоловіка і дівчину поряд з ним. Пізніше з'ясувалося, що це був Борис Нємцов", - розповів Хадисов.

Він додав, що Губашев не знав, ким був загиблий. Також йому не було відомо, що Шаваннов збирався вбити Нємцова, і він нічого не знав про мотиви вбивці. В автомобілі, як розповів адвокат з посиланням на свого підзахисного, більше нікого не було.

Хадисов повідомив, що подробиці Губашев розповість на наступному засіданні суду.

За останніми даними слідства, Нємцова вбив боєць батальйону "Сєвєр" Заур Дадаєв. Замовником та організатором вбивства назвали іншого бійця батальйону Руслана Мухудінова.

Беслан Шаванов загинув у березні 2015 року в Грозному під час спецоперації з його затримання. Коли співробітники правоохоронних органів блокували Шаванова в квартирі багатоповерхового будинку, він кинув у них гранату, а на другій підірвався сам.

У листопаді стало відомо, що кримінальне переслідування Шаванова припинили у зв'язку з його смертю.

Раніше у справі про вбивство Нємцова пред'явили звинувачення Зауру Дадаєву, Анзору і Шадіду Губашеву, Темірлану Ескерханову і Хамзату Бахаеву. Їх звинуватили у скоєнні вбивства за наймом у складі організованої групи, а також незаконному придбанні, носінні, перевезенні та зберіганні вогнепальної зброї.

Нємцова вбили пізно ввечері 27 лютого 2015 на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. За даними слідства, вбивця кілька разів вистрілив йому в спину, після чого зник на сірому автомобілі ZAZ Chance.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...