Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гризлов про "глухий кут" у Мінських угодах: Є багато шляхів та проривних варіантів

Неділя, 17 січня 2016, 21:58
Гризлов про глухий кут у Мінських угодах: Є багато шляхів та проривних варіантів

У реалізації Мінських угод є сили, зацікавлені, щоб ситуація перебувала в глухому куті, але представники РФ в контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі не розглядають поточну ситуацію як глухий кут.

Про це в інтерв'ю газеті "Коммерсантъ" заявив повноважний представник РФ у контактній групі Борис Гризлов.

"У мене немає сумнівів, що в даний час ми можемо серйозно просунутися в реалізації Мінських угод. Мої зустрічі і у Києві, і у Мінську це тільки підтверджують", - додав повпред РФ.

"Ми не розглядаємо поточну ситуацію як глухий кут. Є безліч шляхів і проривних варіантів дії. Моя завдання - роз'яснити це учасникам процесу", - заявив Гризлов.

Він зазначив, що "є сили, зацікавлені, щоб ситуація перебувала в глухому куті", а "деякі хочуть уникнути відповідальних вчинків у реалізації Мінських угод, і тому їм вигідно представити стан справ як у глухому куті".

Також він додав, що альтернативи Мінським угодами не існує.

"Коли стало зрозуміло, що пункти угод у 2015 році виконані не будуть, було прийнято рішення продовжити мінський формат в 2016  році. РФ дотримується тих позицій і заходів, які були закріплені 12 лютого 2015 року у  Мінську, у нас немає підстав говорити про будь-які інші домовленості", - додав Гризлов.

Повпред РФ зазначив, що кожен з пунктів комплексу заходів має бути реалізований, "і якщо для цього знадобиться додатковий час, всі сторони повинні будуть докласти максимум зусиль для того, щоб виконати домовленості".

За його словами, одне з важливих питань в рамках роботи контактної групи і політичної підгрупи - "закон про вибори (на території "ЛНР" і "ДНР")".

"Україна досі не погодила з Донбасом і не прийняла поправки до Конституції і поправки в закон про особливий статус, без яких неможливо буде повною мірою реалізовувати решту пакета Мінських угод", - додав Гризлов.

"Крім того, необхідно, щоб була реалізована одна з домовленостей засідання 13 січня про обмін військовополоненими", - додав він.

Коментуючи заяву президента Петра Порошенко про те, що Мінські угоди вимагають нової "дорожньої карти" і нових дат, коли сторони беруть на себе зобов'язання імплементувати усі без винятку пункти угод до конкретної дати, Гризлов зазначив: "Сторін лише дві: це Донбас і Київ. Питання визначення конкретних термінів виконання пунктів комплексу заходів може отримати підтримку у контактній групи".

Як відомо, 11 січня представник РФ у тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов зустрівся в Києві з представником України в переговорній групі Леонідом Кучмою. Перше засідання Тристоронньої групи у 2016 році відбулося 13 січня. 

Сторони вкотре домовилися про "тишу" на Донбасі, з ініціативою про яку виступив представник РФ. Також особливу увагу під час засідання було приділено питанню повернення українських громадян з полону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування