Тука: волонтерів на Луганщині розстріляли через вихід на слід наркоділків

Вівторок, 19 січня 2016, 14:01

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука стверджує, що у справі про розстріл мобільної групи волонтерів, які боролися з контрабандою на лінії розмежування, слідство вийшло на слід наркотрафіку.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Нажаль, я був правий: слідство вийшло на організацію наркотрафіку", – повідомив Тука.

Губернатор заявив, що попереджав про це волонтерів ще до трагедії, оскільки контрабандисти, втративши можливість возити товари великими фурами, намагатимуться провозити коштовні, але малі за розміром речі.

За словами Туки, "керування трафіком здійснюється високопосадовцями (іноді – в формі)".

"Далеко не завжди ці люди мешкають в Україні", – додав він.

Також губернатор заявив, що слідчі стикаються з шаленим супротивом з усіх боків", зокрема – з "інформаційним супротивом".

Прикладом цього він назвав звинувачення на адресу військового прокурора АТО Костянтина Кулика. Тука вважає, що виток цієї інформації був організований "ззовні" і був спричинений "наближення слідчих до фіналу".

За його словами, перевірка не виявила ознак корупційних дій в військовій прокуратурі АТО.

Тука висловив надію, що слідчим вдасться притягнути до відповідальності не лише "шісток", які діють на лінії розмежування, а й реальних організаторів та кураторів і додав, що порівняно з цією справою, справа "діамантових прокурорів" може виявитись "дитячою забавкою".

Можу оприлюднити деяку інформацію щодо ходу слідства по розстрілу мобільної групи.Я вже казав про те, що за день до заг...

Posted by George Tuka on Tuesday, January 19, 2016

Як відомо, мобільну групу з боротьби з контрабандою розстріляли 2 вересня 2015 року поблизу луганського Щастя. Тоді загинули двоє людей, ще четверо отримали поранення.

На початку січня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування за фактом придбання головним військовим прокурором сил АТО Куликом дорогої нерухомості під час його роботи у військовій прокуратурі.

У грудні 2015 року журналісти з’ясували, що Кулик і його близькі родичі стали власниками кількох дорогих квартир у Києві.

Також з ухвали суду стало відомо, що Кулик у 2014 році отримав у власність членів родини два нових позашляховики.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування