Адвокат сім'ї Нємцова не вважає вбивство розкритим

Середа, 20 січня 2016, 23:01

Вбивство Нємцова було розкрите тільки на рівні виконавців, але цього недостатньо для того, щоб називати справу розкритою.

Про це заявив адвокат сім'ї Нємцова Вадим Прохоров у коментарі телеканалу "Дождь".

"Бастрикін або не в курсі, що відбувається, або свідомо вводить людей в оману. Будь-який криміналіст скаже, що ніякий злочин, тим більше замовне вбивство, не може вважати розкритим до встановлення замовників і організаторів та прояснення їх мотивів. Ні замовників, ні організаторів, ні їх мотивів у справі досі немає", - сказав Прохоров.

Заочне звинувачення в організації вбивства пред'явлено тільки Руслану Мухудінову. Він також оголошений в міжнародний розшук, так місце його знаходження не встановлено.

"Він є водієм Руслана Геремеева, тому не може вважатися самостійним. І його мотиви не встановлені", - зазначив адвокат.

Прохоров додав, що сам Бастрикін не хотів допустити пред'явлення обвинувачення Геремееву. Про це в середу раніше писав у своєму розслідуванні РБК.

"Мабуть, Бастрикін боїться Кадирова", - заявив адвокат.

Також Прохоров зазначив, що навіть Геремеев не є "кінцевою ланкою" в розслідуванні вбивства Нємцова. За словами адвоката, Геремеев є одним з організаторів, "навряд чи володіє якимось самостійним мотивом".

Адвокат додав, що в офіційних документах про пред'явлення Мухудінову заочного звинувачення сказано, що організатором вбивства політика є Руслан Мухудінов і "інші невстановлені організатори". Мотив їх дій також не вказаний.

"Справа про вбивство Нємцова жодним чином не може вважатися розкритою, навіть якщо керуватися документами самого слідства. Тому ми, адвокати, пропонували допитати пана Кадирова і ряд осіб з його оточення. Зроблено цього не було, ну а до розкриття даного злочину слідству дуже далеко", - уклав Прохоров.

Раніше глава Слідчого комітету Росії Бастрикін заявив, що вважає вбивство Нємцова розкритим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...