Яценюк вимагає покарати суддів, які приймають рішення "іменем долара"

Четвер, 21 січня 2016, 12:00

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вимагає притягнути до кримінальної відповідальності суддів, які приймали неправосудні рішення.

Про це він заявив на нараді щодо антикорупційних розслідувань, у якій брали участь керівники правоохоронних відомств.

"Не оминути судову реформу. Кожен із вас із цим стикається, і ми з цим стикаємося, бо нам судовими рішеннями, наприклад, забороняють проводити перевірки – Державній фінансовій інспекції. Просто не допускають на державні компанії, на державні підприємства", - обурився прем’єр.

"Нам судовими рішеннями повертають чиновників, які люстровані відповідно до закону. Самий чесний і справедливий суд приймає рішення: "знаєте, він люстрований – але трошки недолюстрований", - додав він.

"Нам судовими рішеннями, фактично, скасували арешт майна, який був зроблений Державною фіскальною службою по компанії "Укрнафта". Просто скасували арешт майна судом", - наголосив Яценюк.

"Я думаю, що тут ми з вами єдині в тому, що необхідно провести повноцінну судову реформу, не косметичну, де одні судді пройдуть так звану переатестацію і залишаться виносити рішення не іменем України, а іменем долара Сполучених Штатів", - заявив прем’єр.

Він наголосив, що має бути спільна позиція правоохоронних відомств і парламент арів щодо цього.

"В нас також є пакет матеріалів, які стосуються неправосудних рішень окремих суддів. І тут ми просимо вашої допомоги в тому, щоби такий суддівський корпус був притягнений до кримінальної відповідальності", - сказав Яценюк.

"Наше (органів влади) спільне завдання – довести на реальних справах, що ми не просто порушуємо кримінальні провадження чи робимо політичні заяви, а що той, хто вчинив кримінальне і корупційне правопорушення – він притягнений до відповідальності, щоб іншим було не повадно", - заявив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...