У ГПУ подякували за оцінку Шокіна в $1 млрд, але змін не буде

П'ятниця, 22 січня 2016, 12:25
У ГПУ подякували за оцінку Шокіна в $1 млрд, але змін не буде

У Генпрокуратурі називають нісенітницею інформацію про те, що нібито держдепартамент США прив'язує надання Україні кредиту в 1 млрд доларів до відставки генпрокурора Віктора Шокіна.

Про це "Українській правді" заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

"Ми вважаємо повною нісенітницею інформацію, розповсюджену окремими ЗМІ щодо начебто вимог США звільнити Генпрокурора Шокіна в обмін на одержання кредиту в розмірі 1 млрд доларів США", - сказав він.

"США є прикладом розвинутої демократії, в традиції якої не входить продавати чи покупати будь-які посади", - додав Куценко.

"При цьому ми дуже вдячні авторам цієї інформації за те, що вони оцінили Шокіна в 1 млрд доларів. Це висока оцінка керівника правоохоронного органу України", - іронізував Куценко.

"ГПУ продовжує працювати у штатному режимі та до будь-яких кадрових змін не готується.

Єдина особа, яка може поставити питання по керівнику Генпрокуратури є президент Петро Порошенко", - наголосив він.

Крім того, Куценко зазначив, що інформація, яку наводили ЗМІ, подавалася "з окремим викривленням справжніх подій".

"А саме заступник Генпрокурора Віталій Касько не перебував у США, оскільки відповідне відрядження і відпустка не були підписані керівником", - зазначив і нагадав, що у відрядження поїхали  заступник генпрокурора Давид Саквералідзе, директор НАБУ Артем Ситник і Антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

На питання, чому Шокін не підписав відрядження у США саме для Каська, Куценко пояснив:

"Серед заступників Генпрокурора існує розподіл обов'язків. Питання, які розглядалися в США, більше стосуються обов'язків Сакварелідзе, тому Генпрокурор вирішив направити туди Сакварелідзе".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування