КВУ також сумнівається в доцільності референдуму

Вівторок, 26 січня 2016, 03:50

Генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель допускає, що заяви окремих партій про необхідність проведення референдуму перед ухваленням змін до Конституції пов'язані з небажанням підтримувати ці зміни в ВР.

Про це він сказав "Українським Новинам".

Кошель також висловив сумніви в доцільності проведення такого референдуму.

"Я допускаю, що заяви окремих політичних сил щодо необхідності проведення референдуму можуть бути формою відмови від голосування за конституційні зміни в частині децентралізації. Тобто партії шукають для себе логічну позицію, як пояснити виборцям свої кроки щодо відмови від голосування за зміни до Конституції", - сказав він.

При цьому Кошель наголосив, що в цілому КВУ позитивно оцінює ідею проведення референдумів, проте не вважає винесення питання конституційних змін на референдум найкращою формою дискусії.

Крім того, він нагадав, що за чинним законом "Про всеукраїнський референдум" реалізувати подібні ініціативи політиків неможливо, і в разі рішення про винесення питання конституційних змін на референдум спочатку необхідно розробити відповідне законодавство.

Раніше проти проведення референдуму виступив голова ВР Володимир Гройсман. "Опора" назвала заяви деяких партій про референдум спробою відстрочки змін до Конституції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування