Луценко про ідею референдуму: на жаль, страуси водяться і в Україні

Вівторок, 26 січня 2016, 12:13

Лідер фракції БПП "Солідарність" розкритикував ідею прем'єр-міністра Арсенія Яценюка щодо проведення референдуму щодо змін до Конституції в частині децентралізації.

Про це він заявив в кулуарах ВР журналістам у понеділок.

"На жаль, страуси водяться не тільки в Австралії, але і в Україні і багато політиків хочуть зайняти цю позицію страуса, уникнувши необхідності займатися роботою, на яку їх найняли виборці", - пожартував політик з цього приводу.

"Чинна Конституція передбачає можливість референдуму виключно по окремим її розділам і той, кого свербить зайнятися референдумами має пам'ятати, що по-перше, це ідея Віктора Медведчука, який вчора, наскільки я знаю, привітав ідею Яценюка про народний референдум по ним же, Медведчуком, протягнутому антиконституційного закону", - зазначив Луценко.

Водночас Луценко висловив переконання, що референдумом політики намагаються перекинути відповідальність за свою роботу на простих людей.

"Я вважаю, що референдум нормальний інструмент, але для цього потрібен нормальний закон, а не тоталітарний закон Медведчука-Януковича, для цього зрештою треба нагодувати людей, роз'яснити людям", - зазначив депутат.

Як відомо, глава уряду Арсеній Яценюк заявив, що виступає за проведення референдуму щодо змін до Конституції України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...