Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Квіташвілі – "Опоблоку": Я претензій не прийматиму, доки ви не вибачитеся

П'ятниця, 29 січня 2016, 10:36

Під час години уряду у Верховній Раді депутат від "Опозиційного блоку" Ігор Шурма та міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі обмінялися звинуваченнями.

Задаючи питання, Шурма заявив: "Міністерство охорони здоров’я перетворилося сьогодні в міністерство торгівлі й міністерство попрошайки".

"Реформи взагалі відсутні. Чому? По-перше, за цей рік 4 рази мінявся штатний розпис. По-друге, взагалі не проводяться колегії. Мало того, що немає реформ, ще й не виконуються закони – наприклад, закон про екстрену медичну допомогу", - сказав він.

"18 числа, зі слів міністра, все було нормально по грипу. Як сніг на голову – сьогодні 150 померлих. У мене запитання до Кабміну: якщо ви поділяєте роботу Міністерства, то ви не заслуговуєте довіри. Якщо ви не поділяєте роботу міністерства – чому ви його (звіту) не заслуховуєте і не даєте оцінку і не допускаєте до роботи професійних міністрів?", - додав представник "Опоблоку".

На це Квіташвілі відповів: "Реформи починаються ухваленням базових законів, які у Вашому комітеті лежать уже з липня (2015 року) в 15-ти різних редакціях. Приймайте будь-яку редакцію!"

"Я бачив кадри комітету (з питань охорони здоров'я - ред..) позавчорашнього. Я такі образи, які особисто Ви й пані Бахтеєва – я не знаю, як це взагалі висловити, слів не вистачає…", - зазначив голова МОЗу.

"Я від Вас жодних претензій не прийматиму, абсолютно, доки Ви публічно не вибачитеся перед моїми заступниками, перед міністерством і людьми, які там сиділи, які працюють 20 годин на день – і Ви даєте собі можливість на них… абсолютно незрозумілими методами розмовляти з ними", - сказав він.

"Тож, будь ласка, притримаєте свої претензії при собі, ухвалюйте закони й займайтеся тією справою, якою Ви повинні як депутат займатися", - заявив Квіташвілі.

Згодом Шурма з трибуни парламенту повторив свої претензії до Квіташвілі. За його словами, через зміни штатного розпису "всі, хто були професійними чиновниками-виконавцями, практично не знають, чи вони працюють, чи їх звільняють з роботи".

"За цілий рік не проведено жодної колегії – а для того, щоб зрозуміти, що турбує сьогодні регіони, потрібно з ними спілкуватися. Єдина зустріч із прем’єром призвела до того, що прем’єр сказав: "Сандро, даю тобі 3 місяці до вересня, якщо ти не проведеш реформи – будемо ставити питання про відставку", - сказав представник "Опоблоку".

Шурма повторив, що якщо Кабмін не реагує на "бездіяльність міністра", то він також несе за неї відповідальність. На його думку, Кабмін має заслухати звіт Квіташвілі.

"Міністр самоусунувся від відповідальності, півроку він не приходить на засідання комітету. Півроку він нарікає на те, що законопроекти, які реформують, не розглядаються в комітеті. Нас з опозиції у комітеті тільки двоє – я і (Тетяна) Бахтєєва, 11 членів – представники коаліції. Ті люди, які за нього проголосували, не підтримують ініціативи реформування охорони здоров’я, вони не хочуть грузинської системи", - сказав він.

"Сандро, не мучай Украину, уйди по-хорошему", - сказав Шурма російською, перед тим дорікнувши Квіташвілі за те, що той досі не вивчив українську і говорить російською.

Також у коментарі "Українській правді" Шурма сказав, що не знає, що саме Квіташвілі вважає образою: "Хочу сам зрозуміти".

"Якщо для нього образа особистості те, що я озвучив, що він – чемпіон світу по брифінгах, що на брифінги є час ходити, а на засідання комітету він півроку не ходить. Можливо, він образою вважав те, що я сказав, що міністерство сьогодні очолює людина – історик за фахом. Якщо він соромиться своєї спеціальності – я не знаю, чи це є образа. Я в другій каденції депутат, я знаю, що таке персональні образи", - сказав Шурма.

"Є професійний – не професійний, все!", - додав він.

Депутат також наголосив, що на комітет з охорони здоров’я регулярно запрошують профільного міністра, а він жодного разу не прийшов.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування