Онищенко з'явився на допит в НАБУ, але швидко втік

П'ятниця, 29 січня 2016, 13:15

Народний депутат, заступник голови комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Олександр Онищенко прибув на допит до НАБУ, однак швидко звідти поїхав

Про це повідомляє громадський активіст, голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін на своїй сторінці в facebook.

Він повідомив, що зустрів Онищенка при вході до Національного антикорупційного бюро.

"При вході в НАБУ зустрівся з міліардером і нардепом Онищенком, якого викликано на допит. Я так розумію, що як свідка. Сподіваюся, що поки як свідка", - повідомив Шабунін.

Як зазначив у коментарях під постом народний депутат Сергій Лещенко, Онищенко проходить у справі "Укргазвидобування".

При вході в НАБУ зустрівся з міліардером і нардепом Онищенко, якого викликано на допит. Я так розумію, що як свідка. Спо...

Posted by Vitaliy Shabunin on Friday, January 29, 2016

У свою чергу Національне антикорупційне бюро повыдомило, що не змогло в п'ятницю допитати депутата Верховної Ради Олександра Онищенка (група "Воля народу"), повідомляють Українські новини з посиланням на співробітника бюро.

"Після того, як детектив НАБУ у встановленому законом порядку роз'яснив йому (Онищенку) підстави для виклику, кримінальне провадження, у рамках якого його викликано для дачі показань свідків, порядок проведення допиту, процесуальні права й обов'язки свідка й кримінальну відповідальність, Онищенко заявив, що у зв'язку із засіданням парламенту в нього немає часу давати показання. Після цього самостійно покинув приміщення", - сказав співрозмовник агентства.

Зі слів співробітника бюро, детектив запросив Онищенка на допит, подзвонивши йому, і депутат з'явився в зазначений час.

Депутат викликався на допит у справі про завдання державі збитків у розмірі понад 500 млн гривень при видобуванні природного газу в 2014-2015 роках компаніями, пов'язаними з Онищенком за договорами про спільну діяльність із державною газовидобувною компанією "Укргазвидобування".

Раніше повідомлялося, що Національна поліція в Харківській областірозслідує справу про заволодіння державними коштами "Укргазвидобування" топ-менеджментом двох компаній "Цефей" і "Карпатнадраінвест".

Онищенко заперечує свою причетність до компанії "Цефей".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування