Луценко: Яценюку потрібно домовлятися з усіма фракціями коаліції

П'ятниця, 12 лютого 2016, 21:52

Глава фракції "БПП" Юрій Луценко вважає, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повинен домовлятися з усіма фракціями коаліції, щоб уряд на чолі з ним продовжував працювати.

Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Вести" в п'ятницю.

"У прем'єр-міністра є два шляхи: або домовитися з відповідними фракціями, в першу чергу, з "Самопоміччю", можливо, з "радикалами", найскладніше йому, звичайно, буде з "Батьківщиною", відновити більшість голосів, які підтримують нову урядову програму дій; або усвідомити, що крім парламентської кризи існує криза недовіри суспільства до прем'єр-міністра Яценюка", - заявив Луценко.

Він зазначив, що зараз владі не можна зупинятися на шляху перетворень в країні, тому що "розлючене" суспільство не пробачить цієї зупинки.

"Я впевнений, що на наступному тижні це буде почуто, ми будемо рухатися, я в цьому не сумніваюся. Ця Верховна Рада при всій проблемності відносин здатна приймати радикальні реформи. Питання тільки в тому, чи довіряють сьогодні люди виконавчій владі", - вказав він.

Глава фракції БПП прогнозує, що якщо прем'єр Яценюк залишатиметься на своїх нинішніх позиціях, то 16 лютого відбудеться звіт Кабміну у Верховній Раді, голосів за відставку глави уряду не буде, і прем'єр внесе план діяльності на рік.

При цьому він звернув увагу, що Яценюку за прийняття законів доведеться домовлятися з тими чи іншими групами в парламенті, але можна піти іншим шляхом, що прем'єр без довіри і без підтримки парламентської зали є неефективним, і нинішньої коаліції пропонується разом сформувати новий уряд, без будь-яких особистих амбіцій.

Луценко також підкреслив, що голоси за відставку уряду Яценюка є, але це остаточно зруйнує співпрацю з його партією "Народний фронт".

"А ми собі не можемо дозволити такої розкоші, тому що завтра, після призначення нового прем'єра, нам потрібно голосувати, і 80 голосів "Народного фронту" для нас критично важливі", - зазначив він.

Для збереження співпраці з політичною силою Яценюка глава фракції БПП пропонує, що можна піти на оновлення уряду, "навіть на нового прем'єр-міністра, але нехай його пропонує "Народний фронт", або інші менші фракції".

"Давайте змоделюємо такий уряд, в якому буде комфортно всім", - пояснив Луценко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News