Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія стверджує, що затримала вже 152 українські фури

Понеділок, 15 лютого 2016, 09:57

Федеральна служба Російської Федерації з нагляду у сфері транспорту заявляє, що затримала вже 152 машини, що належать українським перевізникам.

Такі дані станом на 9 ранку по Москві 15 лютого оприлюднено на сайті Міністерства транспорту РФ.

При цьому зазначається, що "випадків вчинення протиправних дій із боку водіїв автомобілів не зареєстровано".

Зазначено, що Ространснадзор із 14 лютого "вживає заходи у відповідь" із припинення руху на території Росії вантажних машин, зареєстрованих в Україні.

"До отримання додаткових вказівок від Міністерства транспорту Російської Федерації інспектори Ространснадзора в ході здійснення транспортного контролю вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих на Україні, складають протокол вилучення з описом документів і поміщають автотранспортний засіб на спеціалізовану стоянку", - говориться в повідомленні.

"Зазначений захід не стосується режиму транзиту з України в Казахстан, який здійснюється згідно з указом президента РФ від 01.01.2016 г. № 1", - додає Мінтранс ФР.

Як відомо, 14 лютого Мінтранс РФ заявив, що рух вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні, на території Росії призупинено у відповідь на блокування російських фур активістами в Україні.

У понеділок, 15 лютого, заступник міністра економрозвитку України Наталя Микільська заявляла, що РФ не обмежувала перевезення українських перевізників. "Єдині обмеження, які діяли – це транзит у Казахстан через РФ товарів "під ембарго". Зафіксовано одиничні випадки проблем із перетином кордону РФ українськими водіями", - повідомила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування