Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Арбузова назвали незаконним рішення про заочне розслідування

Понеділок, 15 лютого 2016, 15:37

Захист колишнього першого віце-прем'єра України Сергія Арбузова вважає, що Печерський районний суд Києва порушив законодавство при прийнятті рішення про проведення спеціального досудового розслідування.

Про це заявив адвокат Арбузова Сергій Ковальов на прес-конференції в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Суд грубо порушив вимоги Кримінально-процесуального кодексу України. Насамперед, тому що розглянув це клопотання за відсутності представників сторони захисту", - сказав він.

За його словами, навіть представники Генпрокуратури вказували, що участь захисників є обов'язковим.

"Слід зазначити, що сторона захисту не ухилялася від участі в судовому засіданні, а лише наполягала на забезпеченні реалізації права ознайомитися з матеріалами справи та призначення наступного засідання через три дні, як передбачено КПК", - додав Ковальов.

Адвокат Арбузова зазначив, що суд залишив без уваги заявлене клопотання.

"Весь минулий тиждень засідання у цій справі призначалися по кілька разів на день, що виходить за межі розумних строків", - заявив він.

Як заявив Ковальов, суд не відреагував і на вимогу адвокатів, які були призначені ним додатково через Центр з надання правової допомоги. Крім того, адвокат зазначив, що розгляд цієї справи по суті тривало менше хвилини", після чого суд пішов у дорадчу кімнату.

"Безумовно, сторона захисту буде оскаржити цю ухвалу суду, у тому числі в Європейському суді з прав людини, якщо вищі судові інстанції в Україні не скасують це незаконне рішення", - заявив адвокат Арбузова.

15 лютого народний депутат фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм повідомив, що Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання ГПУ про початок процедури заочного засудження екс-голови Національного Банку України, екс-віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування